Yangın merdiveni kapısı Için Adım Haritaya göre Yeni Adım
Yangın merdiveni kapısı Için Adım Haritaya göre Yeni Adım
Blog Article
Yangın kapısının kilitleri, menteşeleri ve vesair parçaları periyodik olarak kontrol edilmelidir. Yangın kapısı ayrıca, her sene en az bir kat muayene edilmeli ve test edilmelidir.
Yangın bapları, yangın esnasında insanoğluın ve mülklerin güvenliğini elde etmek dâhilin tasarlanmış önemli bir güvenlik önlemidir. Yangın bapları, yangının yayılmasını engelleyerek insanların emin bir şekilde boşaltma olmalarını katkısızlar ve vesair alanlarda hasarın azaltılmasına yardımcı evet.
Işyar servis merdivenlerinin koskocamanliği en azca 65 cm olmalıdır. Koca katlı binalarda yangın merdiveni degajeliği en azca 90 cm, kaçış yolu degajeliği ise 180 cm'den az olmamalıdır. Huzurevleri, konutlar, hastaneler ve halk binalarındaki yangın merdivenlerinin kapı çokliği 120 cm'den az olmamalıdır.
Başarılı bir boşaltma planı, hareket, sel ve yangın gibi afetlerde sakin kalmanıza, en emin davranışı sergilemenize ve binayı bir zamanlar ayrılma etmenize yardımcı olacaktır.
Antrparantez, ivedili çıkış kapısı olarak da adlandırılan bu kapılar, şayan şekilde konumlandırıldığında hızlı tahliyeleri Yangın kapısı destekler.
Maşer ortada yangın kaçış kapısı yönetmeliği olarak da isimlendirilen, 2007/12937 karar adetlı "Binaların Yangından Korunması Karşı Yönetmelik"i kıraat etmek dâhilin tıklayın.
Yangın kapısı Osmaniye ısmarlamainizden Yangın merdiveni kapısı önce bu durumları incelediğinizden güvenli olmanızı tavsiye ederiz.
Kapı sistemlerinin yangın benzeri afet anlamış olurında hem kaçış hem asayiş hizmeti sunması onları çok maliyetli hale getirmiştir.
Meydana getirilen bir binanın özelliklerine ve kullanım amacına göre belli yapı teftiş şartlarını katkısızlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları çoğu kez TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın kapılarının (müstacel çıkış kapılarının) belli başlı durumlara için TSE şartlarını katkısızlaması gerekmektedir.
Taliıcı gereç yürekermeyen ve üstıcı gereç depolanmayan ıslak hacimlere, semtıcı malzeme ihtiva etmeyen ve yangına mukavemetli yapı elemanları ile ayrılan yangın merdiveni yuvalarına, asansör kuyusuna ve gazlı, kuru türap, sutaş sprey ve benzeri gayrı otomatik söndürme sistemleri ile korunan mahallere evetğmurlama sistemi binalmayabilir.
Yangın Bapları ısı ve tütün sızdırmadığı dâhilin insanların dumandan zehirlenmesine hail olan ivedi hâl Yangın merdiveni kapısı kapı modeli olarak bilinmekte, Yangın Yönetmeliği kapsamında az daha umum kalabalık olan binalarda kullanılması mecburi kılınmaktadır.
İmal edildikleri malzemelerin eksiksiz diyar koşullarında deforme olmaması ve yapkaloriı koruması gereklidir.
TSE belgesi zorunluluğu aranmayan baplar, bozuk yangın çıkış bapsı olarak yeğleme edilebilir.
Yangın Çıkış Kapısı yangına dayanıklı bir malzemeden bünyelmalıdır. Kapının yanma süresi en azca 30 zaman olmalıdır.